Хармонизиране на емоционалното (астралното) тяло с гласа на собствените ни клетки

Go down

Хармонизиране на емоционалното (астралното) тяло с гласа на собствените ни клетки Empty Хармонизиране на емоционалното (астралното) тяло с гласа на собствените ни клетки

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:40 am

Усамотете се в стая, в която никой няма да ви обезпокои. Седнете удобно на легло или на стол. Представете си, че над главата ви има красива бяла светлина, тя блести и прелива. Тялото ви е освободено от всички блокирани енергии и от всякакъв натиск. То е напълно отпуснато и е подчинено на интуитивния творчески поток. 1. Правете плавни движения с тялото - сякаш се по-люлявате и едновременно с това вдишвайте. Тялото и гласът сами ще ви подскажат какви точно да са движението, ритъмът и тоналността на звука.
2. Оставете вдишването да се автоматизира.
3. Не се опитвайте да ограничавате силата и дълбочината на вдишванията. Не се безпокойте, ако те се превърнат в стонове.
4. Ако почувствате, че ритъмът се е нарушил, можете да започнете отначало.
5. Не трябва да анализирате своите усещания по време на процедурата за пречистване с помощта на гласа, тъй като това ще наруши целия процес.

Продължавайте движенията и звуковите вибрации, докато не почувствате, че напрежението в тялото ви е изчезнало. През това време интонацията на гласа ви може да промени - нагоре или надолу, в зависимост от степента на пречистване на тялото. Според големината на премахнатите блокировки се повишава и звуковата тоналност. Ако по време на звуковия сеанс се появи чувство на гняв или желание да заплачете - не потискайте тези пориви. Блокираните енергийни ниши трябва да се освободят, за да станат проходими за чистата енергия.
Дадената методика за произнасяне на звук при вдишванията може да бъде отнесена към енергийното възстановяване на бъбреците, които са отговорни за цялата енергийна верига на човека. С бъбреците са свързани вдишването и стоновете, затова тези звуци са в състояние да пречистят системата и да я изпълнят със свежа и чиста енергия. Би трябвало всекидневно да се занимавате със звукови упражнения по свой избор. Те помагат на тялото да се хармонизира и да си осигури енергия. Творческият звук отстранява натрупването на отрицателна енергия и освобождава каналите за навлизане в тях на хармонични потоци.
Мисълта, словото и действието осъществяват връзката между вътрешния свят на човека и безкрайността на Вселената. Информационният център намислите е областта на четвъртия вентрикул на главния мозък.
Още в дълбока древност мъдреците са разполагали с тези сведения. Информационният център зараждането и за пулсирането на словото са гласните струни. Сърцето е информационният център за пулсациите на тялото.
Тези три центърагенерират сферични информационни вълни, които имат огромни възможности и скорост на разпространение. Чрез втория център на информационната звукова вибрация за пет минути може да се получи достатъчен запас от енергия. За целта човек трябва в определен ритъм и последователност и със зададена звучност да произнася една или няколко думи, една или няколко фрази.
Думите или фразите трябва да се произнасят напевно, за да се постигне определен гърлен резонанс, който би предизвикал отклик в Космоса, в цялата Природа и на Земята. ! Най-простото и ефективно упражнение е напевното повтаряне на думата Ом - тя трябва да се произнася като молитва, ментално. Когато се произнесе по този начин около 50 пъти, Ом предизвиква мощен резонанс между гласните струни и тялото, което след товарезонира в хармония със заобикалящия ни свят.
"Звукът е Словото, или Логосът на Отеца-Мисъл " (Е. П. Блаватска)
"Ако думата "Аум" или "Ом", която съответства на горния триъгълник, се произнася от много свят човек, тя ще призове към действие или ще разбуди не само по-малко възвишените сили, пребиваващи в планетарните пространства и елементи, но дори и неговото Висше Аз или Отеца вътре в него. Когато се произнесе правилно от добър човек, тази дума ще му помогне нравствено да укрепне и да се извиси, особено ако между отделните "Аум" съсредоточено медитира, като от "Аум"-а вътре в себе си концентрира цялото си внимание върху неизказаното величие. Но тежко на онзи, който го изрича, след като е извършил някакъв грях, чиито последствия стигат далеч. Защото по този начин той само ще привлече в своето нечисто обкръжение невидимите Присъствия и Сили, които иначе не биха могли да се промъкнат до него" -това е написала Елена Блаватска за значението на силата и за вибрациите на свещените слова.
Това именно е причината целостта на думите и на звуците да е най-ефективната терапия за самоспасение. Става дума действително за спасение, тъй като дисбалансът между човека и енергиите на Новата епоха доведе до катастрофални проблеми с неговото здраве и със съдбата му.
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите