Мантра......

Go down

Мантра...... Empty Мантра......

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:36 am

Мантра е санскритска дума. В индийската философия, духовност и вътрешен живот, мантра играе значителна роля. Мантра е дума, заредена с божествена сила.
Ако не можете да навлезете във вашата най-дълбока медитация, понеже умът ви е неспокоен, това е подходящ случай да използвате мантра. Вие може да повтаряте името на "Бога" или '"АУМ' за няколко минути.
Най-силната от всички мантри е АУМ, тя е майката на всички мантри. АУМ е, прост, неделим звук, тя е вибрация на Върховното. АУМ е основният звук на вселената, с този звук Бог е предизвикал първата вибрация в своето Творение. Всяка секунда Бог създава Себе си наново в АУМ.
АУМ е без рождение, АУМ е без смърт, АУМ и нищо друго не е съществувало, не съществува и не ще съществува.

Най-добре е АУМ да се повтаря гласно, така че неговият звук да вибрира в ушите ви и да проникне в цялото ви тяло. Това ще убеди вашият повърхностен ум и ще ви даде силно чувство на радост и постижение. Когато високо повтаряте на глас, звукът "М" трябва да е поне три пъти по-продължителен от звука "АУ". Има много начини да се повтаря АУМ. Ако го повтаряте на висок глас, вие чувствате всемогъществото на Върховното. Когато го повтаряте тихо, вие чувствате очарованието на Върховното. Когато го повтаряте безмълвно, вие чувствате покоят на Върховното.
(Произнасянето на АУМ е no-скоро като оум, както напр. в английската дума home)
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите