Часът за медитация

Go down

Часът за медитация Empty Часът за медитация

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:34 am

Най-добрият час за медитация, според индийските пророци, светци и духовни учители, е между три и четири часа сутринта. Това се нарича Брахма Мухурта, времето на Брахман, най-доброто време. Но тук на Запад, ако вие си лягате късно, най-добрият част за вас е пет и половина или шест сутринта. Точният час трябва да бъде установен според индивидуалния случай и индивидуалните възможности.
И така, това е първият път през деня. Ако можете да медитирате отново между дванадесет и дванадесет и половина за десет или петнадесет минути, това е чудесно. Тази медитация трябва да правите вкъщи, а не навън. Ще дойде ден, когато ще можете да медитирате навсякъде, докато шофирате или правите нещо друго, но засега е препоръчително да медитирате вкъщи, в определеното място. След това, когато слънцето залязва, можете да гледате слънцето и да медитирате. Опитайте се за около десетина минути да медитирате. През това време, моля опитайте да почувствате, че вие сте станали изцяло едно със слънцето, с космичното естество. Вие сте си изпълнили задълженията през деня съвсем удовлетворително и сега ще си отдъхнете. Това ще бъде вашето чувство.
После медитирайте вечер преди да си легнете - когато и да е. Винаги е по-добре да си лягате около единадесет часа през нощта. Но нуждите не познават закон, ако сте принудени да работите през нощта, това е добре за вас.
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите