От гледна точка на духовността

Go down

От гледна точка на духовността Empty От гледна точка на духовността

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:33 am

От гледна точка на духовността, трябва да знаете, че всеки търсач е начинаещ. Начинаещият е човек, който има вътрешен порив да израсне в нещо много по-божествено, много по-просветено и много по-удовлетворяващо. В момента в който вие поискате да постигнете постоянно и продължително усъвършенстване, в момента в който поискате постоянно да надминавате себе си и да навлезете във все-превишаващото Отвъдно, в този момент вие ставате вечен начинаещ.
Ако сте абсолютно начинаещ, тогава трябва да започнете с четене на някои духовни книги или писания. Те ще ви вдъхновят. Но вие би трябвало да четете книги от духовни Учители, в които имате безусловна вяра. Има Учители, които са достигнали до най-висшето съзнание и ако прочетете техните книги, непременно ще получите вдъхновение. Само тези, които са осъзнали Истината ще имат способността да представят Истината. Иначе, все едно сляп да води слепци.
В началото не би трябвало дори да мислите за медитация. Просто се опитвайте да се отделите определено време през деня, когато ще се опитвате да бъдете тихи и спокойни, и почувствайте, че тези пет минути принадлежат на вашето вътрешно битие и на никого другиго. Редовността е от първостепенно значение. Това, от което се нуждаете е редовна практика в редовно време.
Най-добрият начин да започнете да изучавате медитация, е да се сдружите с хора, които са медитирали известно време. Тези хора не са в състояние да ви бъдат учители, но те са в състояние да ви вдъхновяват. Ако имате "някои приятели, които знаят как се медитира, просто седнете до тях, докато те медитират. Несъзнателно, вашето вътрешно същество ще може да извлече известна медитативна сила от тях. Вие не крадете нищо от тях, а вашето вътрешно същество взима помощта от тях, без вашето външно знание.
Най-важното нещо е практиката. Днес вашият ум действа като маймуна. През цялото време той чука на вратата на вашето сърце и нарушава душевното ви равновесие. Но колкото пъти и да идва умът при вас, просто го изгонете или преднамерено насочете вниманието си към нещо друго.
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите