Силата на думата

Go down

Силата на думата Empty Силата на думата

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:23 am

"По думите си ще бъдеш оправдан,
и по думите си ще бъдеш осъден"
МАТЕЙ 12:37

Човек, който познава силата на думата, е много внимателен, когато говори. Той трябва само да наблюдава реакциите, които думите му предизвикват и ще разбере, че те "не се връщат празни". Чрез изречената дума човек непрекъснато кове своите закони.
Познавах един човек, който често казваше: "Винаги изпускам автобуса. Той неизменно потегля точно когато аз пристигам на спирката".
Дъщеря му пък имаше навика да казва: "Винаги успявам да хвана автобуса. В момента, в който аз пристигам, пристига и той". И така - години наред. Всеки от тях си беше създал свой закон, единият за неуспех, другият - за успех. Това е психологията на суеверието. В една конска подкова или в едно заешко краче не се съдържа сила, но изречената от човека дума и вярата, че те ще му донесат късмет поражда в подсъзнанието очакване и привлича "щастливата ситуация". Обаче аз съм констатирала, че тази стратегия не "работи", ако човек е духовно напреднал и познава по-висшите закони. Човек не може да се връща назад и трябва да остави настрана "истуканите". Ето един пример: двама от моите курсисти се радваха на голям успех в бизнеса си в продължение на няколко месеца, когато изведнъж всичко стана на пух и прах. Ние се опитахме да анализираме случая и аз разбрах, че вместо да се уповават на Бога за успех и просперитет, всеки от тях си беше купил по един талисман. Аз им казах: "Виждам, че сте вярвали в талисманите, вместо в Господ". Изхвърлете талисманите и се обърнете към закона за опрощението, тъй като човек има силата сам да опрощава или неутрализира грешките си.
Те решиха да захвърлят талисманите в една шахта и отново всичко им тръгна на добре. Това, разбира се, не означава, че човек трябва да изхвърли всяко украшение-талисман или подковата от дома си, но той трябва да е наясно, че силата на тези неща се дължи единствено на Божията сила и че предметът просто му създава чувството на очакване.
Един ден бях заедно с една приятелка, изпаднала в голямо отчаяние. Прекосявайки улицата, тя намери подкова. Веднага я обзе радост и надежда. Тя ми каза, че Бог бе изпратил подковата, за да поддържа куража.
В този момент наистина това бе единственото нещо, отпечатало се в съзнанието. Надеждата се превърна във вяра и тя в края на краищата успя да покаже това по един чудесен начин. Искам да посоча изрично, че мъжете, за които стана дума преди малко се бяха поставили в зависимост само от талисманите, докато тази жена осъзнаваше рефлектиращата сила на подковата.
На самата мен ми бе необходимо дълго време да се отърва от вярването, че определено нещо носи разочарование. Ако това нещо се случеше, неминуемо следваше разочарование. Открих, че единственият начин да направя промяна в подсъзнанието си бе като си внушавам: "Не съществуват две сили, а само една - Бог, следователно разочарования няма, а това нещо означава радостна изненада". Веднага забелязах промяна и щастливите изненади не закъсняха да се появят.
Имам приятелка, която твърди, че нищо не е в състояние да я накара да мине под стълба. Един ден казах: "Ако се страхуваш, това означава, че вярваш в две сили вместо в една - в доброто и в злото. Тъй като Бог е единствен, за него не може да има противостояща сила, освен, ако човек не припише сила на неистинното зло. За да покажеш, че вярваш само в една сила - Бог, и че злото не притежава сила или реалност, следващият път, когато видиш стълба, мини под нея". Наскоро след този разговор тя отишла до банката, на която е клиент. Искала да отвори сейфа си в трезора, но на пътя имало стълба. Без да минава под нея не било възможно да стигне сейфа си. Изстенала от страх и се върнала. Не можела да се изправи пред "лъва" на пътя си. Когато обаче излязла на улицата, моите думи зазвънели в ушите и тя решила да се върне и да мине под стълбата. Това било за нея изключителен момент в живота, защото стълбата я бе държала в плен години наред. Тръгнала отново към трезора, но стълбата не била там! Често се случва такова нещо. Ако човек иска да направи нещо, от което се страхува, просто не му се налага да го прави.
В това се състои законът за несъпротивата, закон, който малцина разбират.
Някой беше казал, че в куража има гениалност и вълшебство. Срещнете дадено събитие без да се страхувате и се оказва, че няма нищо страшно; страшното изчезва от само себе си.
Обяснението е, че страхът е привлякъл стълбата по пътя на жената, а липсата на страх е премахнала стълбата оттам.
Следователно, невидимите сили непрекъснато работят за този, който сам си "надява въжето", въпреки че не разбира какво прави. Поради вибрационната сила на думите, каквото човек изрече, такова привлича. Хора, които непрекъснато говорят за болест, неминуемо я привличат.
Дори когато знае истината, човек не може да бъде абсолютно безпогрешен. Ето един пример за това: имах приятелка, която често ми казваше по телефона: "Ела да се видим и да си побъбрим малко по старому". Това "по старому" означаваше един час, през който се изричаха около петстотин до хиляда деструктивни думи, като основните теми бяха загуба, недоимък, провал и болест.
Аз отговарях: "Не, благодаря ти. Достатъчно съм си бъбрила по старому в моя живот, това ми излиза скъпо. Бих искала да си говорим по новому, за неща, които бихме искали да станат, а не обратното". Има една стара поговорка, според която човек трябва да използва думите си за три цели: да лекува, благославя и помага. Това, което човек казва за другите, ще бъде казано и за него, това, което пожелава на другия, пожелава и на себе си.
"Проклятията се връщат като пилците в гнездата си вечер".
Ако човек пожелае някому "лош късмет", със сигурност ще си навлече лош късмет. Ако иска да помогне на някого, за да успее, той всъщност прави това и за себе си.
Тялото може да се поднови и преобрази чрез думите, които се изричат и чрез добрите мисли, а болестите трябва да се изхвърлят напълно от съзнанието. Един метафизик знае, че всяка болест има своето душевно съответствие и за да излекува тялото си, човек трябва най-напред да "излекува душата си".
Душата е подсъзнателната част на ума и тя трябва да бъде "спасена" от неправилно мислене.
В двадесет и трети псалм четем: "Той подкрепя душата ми". Това означава, че подсъзнанието или душата трябва да бъдат подкрепени с правилни идеи и "мистичният брак" е бракосъчетание на душата с духа, или на подсъзнанието със свръхсъзнанието. Те трябва да бъдат едно неделимо цяло. Когато подсъзнанието се изпълни със съвършени идеи на свръхсъзнанието, Бог и човекът стават едно цяло. "Аз и Отец едно сме".Тоест, човек е едно цяло с царството на съвършените идеи; той е човекът, направен по Божи образ и подобие и на него му е дадена сила и власт да управлява всички сътворени неща както и своите ум, тяло и дела.
Спокойно може да се каже, че всички болести и нещастия са следствие от престъпването на закона за любовта. Затова ви възлагам още една заповед: "Обичайте се един друг", защото в Играта на живота любовта или добрата воля се правят с всичко.
Друг пример: жена, която познават, в течение на години имаше кожен проблем на място, което се виждаше. Лекарите казаха, че е нелечим и тя се беше отчаяла. Тъй като беше артистка, тя се страхуваше, че скоро ще трябва да се откаже от професията си, а не разполагаше с други средства за издръжката си. Тя, обаче, си осигури добра роля и на премиерата направи голям "удар". Критиците се произнесоха ласкаво за играта и тя много се радваше и беше в приповдигнато настроение. На следващия ден получи предизвестие за уволнение. Актьор от състава завидял на успеха и накарал да я отстранят. Тя почувствала как омразата и гневът я завладяват изцяло и извикала: "Боже мой, направи нещо да не намразя този човек". Същата тази нощ тя работила часове наред в мълчание.
Тя ми разказа: "Скоро след това потънах в дълбоко мълчание - като че ли бях намерила покой със себе си, с този човек и с целия свят. Продължих така още две нощи и на третия ден открих, че бях напълно излекувана от кожното заболяване! "Молейки се за любов или за добра воля, тя бе изпълнила закона ("Любовта е изпълнение на закона") и болестта, дошла от подсъзнателна обида бе изчезнала.
Непрестанното критикуване води до ревматизъм, тъй като критичните, нехармонични мисли предизвикват необичайни отлагания в кръвта, които се загнездват в ставите.
Туморните израстъци се причиняват от ревност, омраза, злопаметност, страх и т.н. Всяка болест се причинява от обременен ум. Веднъж казах на моите курсисти: "Няма смисъл да питате някого "Какво става с теб?", по-добре би било да попитате "Кой ти трови живота?" Злопаметността е най-честото причина за заболяване. От нея се втвърдяват артериите или черния дроб, уврежда се зрението. Списъкът на болестите, причинени от нея е безкрайно дълъг.
Един ден се отбих при една жена, която каза, че е болна, защото се е натровила със стриди. Аз отговорих, че на стридите им е нямало нищо, а по-скоро тя ги е натровила. "Какво става с теб?" - попитах я аз. "Около деветнадесет души" - призна си тя. Беше се скарала с деветнадесет души и в нея бе настъпила такава дисхармония, че бе привлякла вредната стрида.
Всяка външна дисхармония сочи, че е налице и душевна дисхармония. "Каквото отвътре, такова и отвън".
Единствените врагове на човека са в него самия. "И враговете на човека са неговите домашни". Егоцентризмът е един от последните врагове за преодоляване, тъй като началото на тази планета е в любовта. Посланието на Иисус Христос е: "На земята мир, между човеците благоволение".
Следователно, духовно просветленият човек се старае да бъде съвършен към ближния си. Той работи над себе си, за да излъчва добра воля и благослов към всеки човек и прекрасното е в това, че ако човек благослови някого, после няма силата да му навреди.
Ето един пример. При мен дойде човек и ме помоли да му помогна за успех в бизнеса. Той търгуваше с машини, а на сцената се появил конкурент с машина, която, както той твърдял, била по-добра, вследствие на което моят приятел се страхуваше от провал. Аз го предупредих: "Първото нещо е да премахнем всякакъв страх и да сме сигурни, че Бог защитава твоите интереси и че в тази ситуация ще възтържествува божественият замисъл - т.е., ще се продава машината, която трябва, от човека, който трябва, на хората, на които трябва". И добавих: "Недей да таиш нито една критична мисъл към този човек. Благославяй го по цял ден, и бъди готов да не се продава твоята машина, ако това е божественият замисъл". И така, той отишъл на срещата без да изпитва страх и без да се съпротивлява, благославяйки конкурента си. После ми разказа, че изходът бил забележителен. Машината на другия отказала да работи и той продал своята без каквито и да било трудности. "Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и се молете за ония, които ви обиждат и гонят".
Добрата воля създава аура с много силна защита около този, който я излъчва и "няма оръжие, което да е в състояние да го сломи".
С други думи, любовта и добрата воля разбиват враговете в самите нас, от което следва, че те повече не съществуват и извън нас!
"Слава и чест и мир всекиму, който прави добро!"
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите