Преждевременна смърт

Go down

Преждевременна смърт Empty Преждевременна смърт

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:12 am

От друга страна, ако с преждевременна смърт ни заплашва някакъв нещастен случай, той по-лесно може да бъде предотвратен - разбира се, ако знаем за него предварително. В ученията за бардо и в тибетските медицински текстове се срещат описания на признаци, предупреждаващи за заплашващата ни смърт - някои от тях с месеци и години по-рано, а други - с дни и седмици. Това са физически признаци, особени сънища или пък специални изследвания с помощта на сенки.1 За жалост само специалист може да тълкува тези признаци. С тяхна помощ човек може да бъде предупреден, че е в опасност и че трябва да прибегне до специални занимания за удължаване на живота.
Всяка духовна практика, доколкото чрез нея се акумулира добродетел, ще помогне за подобряване на здравето и удължаване на живота. Чрез вдъхновението и силата на своята практика успешно практикуващият започва да се чувства психологически, емоционално и духовно здрав, а това е най-големият извор на здраве и защита срещу болестите.
Съществуват и специални „практики за дълъг живот", с чиято помощ, чрез силата на медитацията и представите, се извиква жизнената енергия на стихиите и на Вселената. Когато енергията ни е слаба и небалансирана, тези практики я подсилват и координират, а това води до удължаване на жизнения цикъл. Има и много други практики за удължаване на живота. Една от тях е спасяването на предназначени за клане животни, като ги купим и пуснем на свобода. Тази практика е популярна в Тибет и хималаиските райони, където хората често купуват жива риба от пазара и я пускат на свобода. Това се основава на кармическата логика, че ако отнемаш живота на друг или му причиняваш зло, ще скъсиш своя живот и обратно - ако даряваш живот, твоят ще се удължи.
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите