Първа практика

Go down

Първа практика Empty Първа практика

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:04 am

Най-напред седнете удобно и заемете поза за медитация. Ако практикувате, когато наближава собствената ви смърт, седнете колкото е възможно по-удобно или останете легнали.
След това въведете ума у дома му, освободете се от тревогите и се отпуснете напълно. 1. В небето пред вас призовете олицетворението на истината, в която вярвате, под формата на лъчиста светлина. Изберете някое божествено същество или светеца, който е близък до вас. Ако сте будист, призовете някой буда, с който имате близка връзка. Ако сте вярващ християнин, почувствайте в сърцето си живото непосредствено присъствие на Бога, на Светия Дух, Исус Христос или Дева Мария. Ако не се чувствате свързани с никоя духовна фигура, просто си представете някаква форма от чиста златиста светлина. Важното тук е да смятате съществото, което си представяте или чието присъствие усещате, за олицетворение на истината, мъдростта и състраданието на всички буди, светци, учители и просветлени същества. Не се тревожете, ако не можете да си ги представите много ясно, просто позволете присъствието им да изпълни сърцето ви и повярвайте, че те са там.
2. След това фокусирайте сърцето и ума си върху призованото присъствие и се помолете:
Чрез благодатта, благословията и напътствията ти,
чрез силата на светлината, която струи от теб,
нека цялата отрицателна карма, разрушителни емоции,
пречки и препятствия бъдат пречистени и премахнати,
нека позная, че съм опростен за всички злини,
които съм сторил и мислил,
нека доведа докрай тази пхоуа и умра с добра и спокойна смърт,
и чрез триумфа на смъртта си да помогна
на всички други същества, живи и мъртви.

3. А сега си представете, че светлото присъствие, което сте призовали, е така развълнувано от искрената ви и почувствана с цялото ви сърце молитва, че ви отговаря с усмивка на обич и ви изпраща обич и състрадание, като сноп лъчи от сърцето си. Когато тези лъчи ви докоснат, те пречистват цялата ви отрицателна карма, разрушителни емоции и препятствия, които причиняват страданията. Виждате и чувствате, че сте облени в светлина.
4. Сега светлината, струяща от призованото присъствие, ви е пречистила и излекувала напълно. Представете си, че цялото ви тяло, самото то създадено от карма, напълно се разтваря в светлината.
5. Тялото от светлина, което сте сега, се издига нагоре в небето и се смесва с благодатното светло присъствие.
6. Останете в това състояние на единение с присъствието колкото можете по-дълго.
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите