Намиране на духовна практика

Go down

Намиране на духовна практика Empty Намиране на духовна практика

Писане  Admin on Пет Апр 18, 2008 3:03 am

Ако умиращият е запознат с някоя медитативна практика, окуражете го да се отпусне в медитация, доколкото е възможно, и с приближаването
на смъртта медитирайте с него. Ако идеята за духовна практика не му е чужда, помогнете му да открие някоя подходяща проста практика и я прилагайте заедно колкото може по-често. С наближаването на смъртта напомняйте за нея непрекъснато.
Проявете колкото е възможно повече находчивост и изобретателност в този съдбовен момент, защото от него зависи много - цялата атмосфера на смъртта може да се промени, ако преди настъпването й умиращият успее да открие практика, която да изпълнява с цялото си сърце. Духовната практика има много аспекти - използвайте своята проницателност и чувствителност, за да откриете онези от тях, които са най-близки до умиращия - може да бъде опрощаване, пречистване или долавяне присъствието на светлината на любовта. Когато го насърчавате да започне, молете се с цялото си сърце да постигне успех, да получи енергията и вярата, които са му нужни, за да следва избраната пътека. Виждал съм хора, които постигат изумителен духовен напредък в последните минути от живота си само с помощта на най-обикновена молитва, на мантра или представа, в която наистина са повярвали дълбоко.
Стивън Ливайн разказва за една болна от рак жена, която се консултирала с него. Тя се чувствала изгубена, защото макар да изпитвала естествено преклонение пред Исус Христос, била скъсала с църквата. Помислили заедно какво би могло да засили вярата и преклонението й. Тя осъзнала, че може да получи вяра и увереност и да поднови връзката си с Христа преди смъртта си, като повтаря молитвата „Исусе Христе, имай милост към мен". Тази молитва разтворила сърцето й и тя започнала да чувства присъствието на Христос с цялото си същество.
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 83
Join date : 13.04.2008

http://religion.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите